Kanguru Matematik Sınavları Hakkında Bilmeniz Gereken Herşey

Kanguru Matematik Sınavları Hakkında Bilmeniz Gereken Herşey

Kanguru Matematik Sınavı Nedir?

 

 

 

Kanguru Matematik,  öğrencilerin matematiksel muhakeme yeteneklerini ve problem çözme becerilerini değerlendiren uluslarlarası bir matematik yarışmasıdır. 1980 yılında Avusturalya'da ortaya çıkan Kanguru Matematik, 1981 yılında Fransa'daki iki matematikçi tarafından yapılmaya başlanmıştır. Dünya çapında ilkokul öğrencileri için en popüler yarışmalardan biri haline gelen yarışmaya 1. Sınıftan 12. Sınıfa kadar tüm öğrenciler girebilmektedir.2014 yılından itibaren ülkemizde uygulanmaya başlayan Kanguru matematik sınavına her yıl 80'den fazla ülkeden 5000000'dan fazla öğrenci katılmaktadır. Kanguru Matematik yarışması ilgi çekici ve günlük yaşamdan seçilen sorularla öğrencilerin matematiğe olan ilgisini arttırmakta ve matematiksel düşünme becerilerinin gelişimine katkı sağlamaktadır. Yarışma 1-4. sınıflar için 24 sorudan ve 5-12. sınıflar için 30 sorudan oluşan 75 dakikalık bir test sınavıdır. Test soruları 3 puan(temel), 4 puan(orta) ve 5 puan(ileri) arasında değişen üç seviyeye ayrılmıştır. Tüm sorular 5 seçeneklidir.

 

Kanguru Matematik Sınavı Neden Önemlidir?

Kanguru matematik sınavlarındaki sorular günlük yaşam becerilerini ölçen ve öğrencilerin matematiğe olan ilgisini arttıran düşünme becerisi gerektiren sorulardır. Öğrencileri daima kazanım sorularıyla karşı karşıya getirmek analitik düşünme, problemlere farklı bakış açısı geliştirme gibi özellikleri kazanmasına yeterli gelmeyebilir. Öğrencilerin bu tarz sınavlara hazırlık yapıp farklı sorularla karşı karşıya getirmek beceri temelli yeni nesil soruları da çözmesini kolaylaştıracaktır. Kanguru Matematik sınavlarına katılmak öğrencilerin matematik öğrenme ve mantıksal düşünme becerisi geliştirmelerine yardımcı olacaktır. Kanguru Matematik, öğrencileri ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı Ulusal Tübitak Matematik Olimpiyatları gibi sınavlara katılım için teşvik eder ve ülkemizin potansiyel zekalarının gelişmesine katkıda bulunur.

 

Altın Beyin Akademi'de Kanguru Matematik Hazırlığı

Altın Beyin Akademi bilgilendirici web seminerleri, kısa ve uzun dönem kanguru matematik online kurslar ve kanguru matematik online deneme sınavları dahil olmak üzere kapsamlı bir kanguru matematik hazırlık kursları ve kaynakları sunar. Eğitmen kadromuz uzun süredir dünya çapında bu tarz sınavları incelemiş bu alanda kitap ve soru yazarı olduğundan dünya çapındaki sınav sorularını analiz edip kursa özel kanguru matematik hazırlık müfredatı oluşturmuştur. Altın Beyin Akademi'de öğrencilerin ilerlemesini takip ettiğimiz online deneme sınavları ile öğrencilerin eksik olduğu öğrenme alanlarını keşfedip bu alanda gelişimine yardımcı olmak hedeflenmektedir. Kanguru Matematik Hazırlık kurslarımız yaz dönemi 6 haftalık ve Eylül ayından itibaren 16 haftalık program olarak ikiye ayrılmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler: kanguru matematik, kangurumatematik, kanguruhazırlıkkursu, kanguruhazırlıkeğitimi, onlinekanguruhazırlık
Haziran 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR